Denne uka serverer vi de første måltidene til ungdommene som er tilstede i Ungdommens Hus. På menyen står både tacobaguetter, skikkelig kjøttkakemiddag og på fredag blir det pizza til alle.

Sunt kosthold

Ungdommene har selv kommet med ønsker og innspill til hva slags mat de ønsker seg. De er opptatt av et sunt og variert kosthold, og sammen har ungdommene og ansatte i UngHadeland utarbeidet en meny for ukene fremover. - Vi vil prøve oss litt frem med hva som faller best i smak hos ungdommene, sier Veronica Stokkvold, som er ansvarlig for matprosjektet i Ungdommens Hus. Hun forteller videre at det også vil bli servert gratis frukt og grønnsaker hver dag det er åpent i Ungdommens Hus og på Arena Lunner.  Frukt og grønnsaker sponses av Kiwi Gran og Kiwi Lunner. Vi i UngHadeland er veldig takknemlige for dette sunne og viktige bidraget til ungdommene våre.

Gratis mat-prosjektet i UngHadeland
Ungdom får servert gratis frukt og mat på våre møteplasser (kred.: Inger Reidun Fleischer / UngHadeland © Gran kommune)

Et viktig inkluderingstiltak

UngHadeland har, etter ønske fra lokale ungdommer, søkt prosjektmidler til gratis mat på møteplassene våre, det vil si Ungdommens Hus i Gran og ArenaLunner på Frøystad. Ungdommene har selv gitt uttrykk for at mat er et viktig inkluderings- og integreringstiltak. 

Både ansatte, frivillige og ikke minst ungdommene er veldig takknemlige for gaven fra Gjensidigestiftelsen, og vi gleder oss til mye hygge rundt matbordet i tiden fremover.