Hopp til hovedinnholdet på siden

Ny prosjektledelse for Sagatangen lokalmedisinske senter

T-2 Prosjekt AS er valgt som ny prosjektledelse for Sagatangen lokalmedisinske senter.

Prosjektmøte Sagatangen lokalmedisinske senter juni 2024

T-2 Prosjekt AS er valgt som ny prosjektleder for Sagatangen lokalmedisinske senter. På bildet: Markus Reitevold (f. v.), Geir Torsæter og Frode Solheim (alle tre fra T-2 Prosjekt AS), kommunalsjef for helse og omsorg Haakon S. Brænden, enhetsleder for institusjon Bodil Bakken, enhetsleder for eiendom Gard Olsen (alle tre fra Gran kommune) og arkitekt Stein Halvorsen fra Stein Halvorsen Arkitekter AS. (kred.: Kine Vik-Erstad / Gran kommune Foto: Kine Therese Vik-Erstad / Gran kommune © Gran kommune)

– Vi ser fram til å samarbeide med T-2 Prosjekt AS. Med dem på laget vil vi få tilgang til viktig kompetanse for å få den beste løsningen for vårt nye helse- og omsorgssenter. Vi skal bygge et funksjonelt og kostnadseffektivt bygg, med tanke på tjenesteyting, drift og vedlikehold, sier prosjekteier og kommunalsjef for helse og omsorg i Gran kommune, Haakon S. Brænden.

T-2 Prosjekt AS er et selskap innen prosjektadministrative tjenester. Selskapet har omtrent 20 rådgivere innen alle fagkategorier - arkitektur, bygg, VVS, elektro og økonomi.

Om konkurransen

I forbindelse med overgang fra skisseprosjekt til forprosjekt for Sagatangen lokalmedisinske senter lyste Gran kommune ut konkurranse om prosjekt-ledelse tidligere i år. Sju firmaer leverte inn tilbud og til slutt falt valget på 
T-2 Prosjekt AS. Kommunestyret vedtok i februar i år at forprosjektet skal gjennomføres som samspill sammen med en totalentreprenør.

Her er noen av kravene i konkurransen:

  • Leverandøren skal tilby personer til alle aktuelle roller til prosjektledelse i et samspillprosjekt.
  • Leverandøren skal vise til referanser fra gjennomførte vellykkede samspillprosjekter med gode organisasjoner ved gjennomført samspillsfase.
  • Felles forståelse og forventninger av samspillsfasen er viktig for et vellykket samspillsprosjekt. Leverandøren skal redegjøre for hvordan denne prosessen er gjennomført i tidligere gjennomførte samspillprosjekter.
  • Leverandøren skal dokumentere gjennomførte vellykkede helsehus-prosjekter og erfaring fra vellykkede prosjekter i massivtre, med kunnskap om potensialet i massivtre for å få et godt inneklima.

Høy uttelling på alle vurderingspunkter

T-2 ble vurdert til å ha høyest poengsum basert på pris, oppdragsforståelse, kompetanse og referanseprosjekter.

– T-2 Prosjekt AS hadde høy uttelling på alle vurderingspunkter i konkurransen. Dette gjelder både tilbudte roller og tilpasning i prosjektet, tydeliggjøring av roller i organisasjonskart, anbefalt gjennomføring og tilbudt kompetanse. De har vist til gode og relevante referanseprosjekter, opplyser kommunalsjef Brænden.

– Dette er et stort prosjekt for en forholdsvis liten kommune. For oss i T-2 er det viktig at dette blir stående som et bygg innbyggerne kjenner en glede og stolthet over når det er ferdig, sier prosjektleder i T-2 Prosjekt AS, Markus Reitevold.

Forprosjektet har oppstart 7. august. I en forprosjektfase skal flere detaljer i prosjektet på plass.

Fakta om prosjektet

  • Gran kommune har gjennomført et skisseprosjekt for et lokalmedisinsk senter på Sagatangen, nord i Gran sentrum.
  • Prosjektet planlegges med 96 sykehjemsplasser, 16 omsorgsboliger, lokaler for desentraliserte spesialisthelsetjenester fra Sykehuset Innlandet, produksjonskjøkken og dagaktivitetssenter.
  • Kostnadseffektivitet i bygg og drift skal være førende for arbeidet.
  • Prosjektet tar utgangspunkt i et brutto investeringsbudsjett på 950 millioner kroner. Dette er planlagt fordelt slik:
    • sykehjem: 708 millioner kroner
    • omsorgsboliger: 107 millioner kroner
    • utendørs: 69 millioner kroner
    • Sykehuset Innlandet: 66 millioner kroner
  • Investeringen er planlagt finansiert med tilskudd fra Husbanken på 246 millioner kroner, 176,5 millioner kroner i merverdiavgift-kompensasjon for byggekostnader og 527,5 millioner kroner med låneopptak.
  • Sykehuset Innlandet skal inngå husleieavtale på bruk av sine lokaler og sin andel av fellesarealer.
  • Skisseprosjektet skal være utgangspunkt for forprosjektet, med sin bygningsmessige utforming. Arkitektfirmaet Stein Halvorsen Arkitekter AS skal benyttes videre i prosjektet.
  • Prosjektet skal gjennomføres som en samspillsentreprise. En samspillsentreprise er en samarbeidsform i bygge- eller anleggsprosjekter. Den kjennetegnes ved tidlig involvering av partene, dialog, tillit og åpenhet.