Jula er en flott tid for mange, men for noen kan det være ei vanskelig tid. Med støtte fra Sparebank1-stiftelsen Gran har UngHadeland delt ut gavekort til barne- og ungdomsfamilier som trenger litt hjelp i høytiden.

Sparebank 1-stiftelsen har gitt UngHadeland en pengegave, som har gått til familier som lever med vedvarende lavinntekt. Det betyr at UngHadeland har gitt bort inntil 100 gavekort på kroner 2500 til barne- og ungdomsfamilier for å hjelpe de gjennom en økonomisk vanskelig jul.

Med denne gaven er det et mål å bidra til at barn og ungdommene spesielt, men også foreldrene, skal slippe å grue seg til julehøytiden. 

– Håper vi i Gran sammen kan formidle denne hyggelige gaven til de familiene som opplever at juletiden er krevende økonomisk, sier Inger Reidun Fleischer i UngHadeland.

Hvem er dette gavekortet til?

Det settes ikke noe minimumsgrense på inntekt eller total lønn i husstanden. Dette er en gave til de som ikke får pengene til å strekke til i jula. Gavekortet er på 2500 kroner, og det er ett gavekort per husstand. Gavekortet kan brukes i alle butikker i Gran, bortsett fra Vinmonopolet. Det er ellers ikke lagt noen føringer for hva gavekortet skal brukes til. De som ønsker å kjøpe mat til jul kan gjøre det, de som vil kjøpe julegaver kan gjøre det. Gavekortet er gyldig i ett år.

Gaven er for familier bosatt i Gran kommune.

Samarbeid mellom flere tjenester i kommunen

–UngHadeland ble valgt som mottaker av gaven, fordi vi vet at UngHadeland møter masse ungdom og kjenner målgruppa godt, sier Jørn Prestkvern i SpareBank 1-stiftelsen. 

Stiftelsen har flere ganger samarbeidet med UngHadeland. Han roser Inger Reidun Fleischer for rask og god jobb med å dele ut gavekortene. UngHadeland samarbeider med skole, barnehage, helsestasjon, barnevern, psykisk helse og rus, nav og flyktningetjenesten for å nå ut til så mange som mulig med gaven.