Torsdag 14. november møttes Gran kommunestyre. Én av sakene politikerne behandlet, var sykehjemsaken. 

Etter litt drøfting, ble det gjort et enstemmig vedtak. Det er rådmann Lars Ole godt fornøyd med.

– Dette er viktig for videre framdrift og trøkk i prosjektet, sier han.

Vedtaket innebærer blant annet at vi løfter skisseprosjektet for nytt sykehjem og omsorgsboliger på Sagatangen, videre til neste fase.

Foreløpig skisse som antyder hvordan nytt helse- og omsorgsbygg kan bli.

Her kan du lese hele vedtaket:

1.       Kommunestyret vedtar å videreføre prosjektet (investeringsprosjekt 619 og 690) på grunnlag av de forutsetninger og rammer som det er gjort rede for i saksframlegg med vedlegg.

Videreføringen forutsetter at prosjektet får investeringstilskudd fra Husbanken.


2.       Prosjektets totalramme for gjenstående prosjektering og bygging justeres i samsvar med skisseprosjektets kalkyle til 352,9 mill. kroner. Endringen 18,8 mill. kr finansieres med økt investeringstilskudd, 9,5 mill. kr; økt momskompensasjon 3,8 mill. kr, og økt låneopptak 5,5 mill. kr. Endringen innarbeides i budsjett og økonomiplan 2020-2023. Uspesifiserte salgsinntekter 25,0 mill. kr, beholdes uendret.


3.       Prosjektets romprogram utvides med 18 omsorgsboliger. Prosjektets totalramme for gjenstående prosjektering og bygging, økes med ytterligere 43 millioner kroner i tillegg til endringene i vedtaksledd 2, til 395,9 mill. kroner, og økningen finansieres med økt investeringstilskudd 26,9 mill. kr, økt momskompensasjon 8,6 mill. kr, og økt låneopptak 7,5 mill. kr. Endringen innarbeides i budsjett og økonomiplan 2020-2023.


4.       Rådmannen gis fullmakt til å kunngjøre tilbudskonkurranse, og kommer tilbake til kommunestyret med sak om tildeling av kontrakt
dersom ingen tilbud ligger innenfor totalrammen i vedtaksledd 3.


5.       Utvidelsen med 18 omsorgsboliger innebærer bygging av 4. etasjer. Kommunestyret ber rådmannen om å igangsette en endring av reguleringsplanens bestemmelse om maks 3 etasjer.  


6.       Samarbeidet med Sykehuset Innlandet om utvikling av lokalmedisinsk senter på Sagatangen videreføres, med mål om å bygge best mulig integrerte lokaler for distriktspsykiatri og somatiske tjenester.


7.       Det må etableres tilstrekkelig HC-parkering i umiddelbar nærhet til inngangen.


8.       Rådmannen holder formannskapet løpende oppdatert om prosjektet gjennom en fast informasjonssak i formannskapets møter.


9.       Teknisk kartlegging av bygningene på Skjervum helse- og omsorgssenter igangsettes. Rådmannen legger fram sak med vurdering av salg og annen bruk innen våren 2021.