Aviser

Du kan lese aviser i aviskroken vår, men ikke låne med dem hjem. Begge bibliotek tilbyr Hadeland, Dagsavisen, Oppland Arbeiderblad, Klassekampen, Klar Tale og Aftenposten. Hovedbiblioteket abonnerer også på Dag og Tid, Utrop og Aftenposten Junior.
Avisene blir oppbevart i om lag en måned etter utgivelsesdato. 

Bøker

Gran bibliotek har til sammen over 26. 450 boktitler i våre to avdelinger.
Biblioteket ønsker å tilby et variert og aktuelt utvalg av bøker og andre medier. Er det noe du ønsker deg? Meld fra så vurderer vi innkjøp.

Film

Biblioteket har 1800 DVD-titler som du kan låne.

Litteratur på andre språk

Ønsker du å lese bøker på andre språk enn norsk? Vi har en samling engelsk litteratur for alle aldersgrupper. Vi bestiller jevnlig depoter av bøker/filmer fra Det flerspråklige bibliotek i Mo i Rana. Biblioteket bestiller også enkelttitler hvis det er ønskelig.

Lydbøker og språkkurs

Biblioteket har et utvalg av lydbøker på CD og mp3-CD.

Du kan også låne språkkurs i blant annet norsk, spansk, engelsk, fransk, russisk, kinesisk og thai. Språkkursene er en kombinasjon av bøker og cd-er.

Tidsskrift og ukeblader

Biblioteket har utvalg av ukeblader og tidsskrifter. Alle kan lånes med hjem bortsett fra nyeste nummer.

Spill

Biblioteket låner ut TV- spill. Vi har også brettspill til utlån og til bruk i biblioteket.

 

Digitalt innhold

DIGITALE BØKER: Appen BookBites Bibliotek lastes ned fra App Store eller Google Play til nettbrett og telefoner som bruker operativsystemene iOS (Apple-produkter) eller Android.

 BookBites erstattet fra januar 2020 appen Ebokbib. Hva gjør du for å komme i gang?

• Last ned appen BookBites fra App Store eller Google Play
• Opprette en bruker med e-postadresse og passord i BookBites første gang du registrerer deg
• Åpne e-posten din og bekreft brukeren
• Velg ditt bibliotek i BookBites
• Logg deg inn med lånernummer og PIN-kode fra biblioteket
I BookBites vil du kunne låne, reservere og lese bøker slik du er vant med fra eBokBib.

Trenger du mer veiledning? Du finner mer informasjon om E-bøker på nettsidene til Innlandet fylkeskommune.

MUSIKK: Naxos music library er verdens største uavhengige plateselskap innen klassisk musikk og tilbyr strømming av klassisk musikk og jazz. Tjenesten gir tilgang til over 100.000 CD-er og 1.500.000 lydspor med musikk, hovedsakelig innen klassisk musikk, men også mye jazz, verdensmusikk, pop, rock og blues. Du finner også utfyllende biografisk informasjon om utøvere og komponister som en del av tjenesten. For å få tilgang til tjenesten trenger du et nasjonalt lånekort fra et bibliotek i Oppland. Naxos kan også brukes fra app via Appstore og Google play. Alt om strømmetjenesten Naxos i Innlandet finner du på Innlandet fylkeskommunes nettside.

Tjenesten administreres og leveres av Oppland fylkesbibliotek

FILM: Via Filmbib kan du se kort- og dokumentarfilmer av nyere dato, men også et utvalg av filmer som går tilbake i tid. Du vil finne en unik samling av kortfilmer for både barn og voksne: animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer og humoristiske, korte historier. Her er også historisk interessante og samfunnsaktuelle dokumentarer og mye mer. Besøk Filmbib ofte! Det blir stadig lagt filmer til i tjenesten. Nå har Filmbib lansert app for mobil og nettbrett i Appstore og Google Play. Det eneste du trenger er et nasjonalt lånekort og pinkode. Mer informasjon og pålogging via PC finner du på nettsiden til Filmbib.

Via Nasjonalbiblioteket finner du en rekke digitaliserte bøker, tekster og bilder som du kan lese uten kostnader og uten innlogging.

Ønsker du tilgang til NBs avistjeneste se under lokalhistorie.

Praktiske tilbud

KOPIERING/UTSKRIFT: Begge avdelinger har kopimaskin (svart/hvit) til bruk for publikum. Det koster kr 2,- pr. ark for svart/hvitt. Ønsker du fargekopier ta kontakt med skranken. Prisen er kr 4,- pr. fargekopi. Skanning av dokumenter er også mulig.

LESEPLASSER: Bibliotekene har tilgjengelige leseplasser. I hovedbiblioteket finnes det tre grupperom som kan bestilles hvis ønskelig. Vi har også et studierom med fire sitteplasser.

Det er strømuttak til pc-er i gulv rundt om i biblioteket, og på grupperommene. 

PC-ER: Avdeling Gran har åtte stasjonære pc-er som er tilgjengelig for publikum. Avdelingen i  Brandbu har to PC-er publikum kan bruke. PC-ene er koblet til skriver.

TRÅDLØS NETTVERK (WIFI): Vi tilbyr trådløst nett ved begge avdelinger. Ta kontakt med skranken for passord og brukernavn i Gran. I Brandbu får du passord ved å logge inn på Gran kommunes gjestenettverk.

DATAOPPLÆRING: Biblioteket kan hjelpe deg med å bruke digitale tjenester. Ta kontakt ved behov.

Lokalhistorie

Hovedbiblioteket i Gran  har en stor lokalhistorisk samling. Samlingen består blant annet av bygdebøker fra Hadeland, Land, Valdres, Toten, Årboka fra Hadeland og Brandbu’stikka. Til Brandbu'stikka er det laget et eget register.

Peder Nelsons boksamling  finner du på  Randsfjordmuseene, Hadeland folkemuseum. 

Nasjonalbibliotekets avisbase: Tilbyr 60 digitaliserte norske aviser. Til bruk på biblioteket. Be om om brukernavn og passord i skranken. Søk Nasjonalbibliotekets avisbase.

Slekts- og historieforskere kan også få tilgang på materiale merket  «Kan kun åpnes i Nasjonalbibliotekets lokaler». Da må låner ha med BankID eller tilsvarende, og ta kontakt med skranken for videre hjelp.

Student

PENSUMLITTERATUR: Er du student og har behov for pensumlitteratur kan vi bestille bøker fra andre bibliotek i Norge. Vi bestiller inntil tre bøker per gang. Ta gjerne med pensumlista. Du kan også fjernlåne bøker sjøl via Biblioteksøk . Bruk lånekortnummer og din egen pinkode ved innlogging i Biblioteksøk.

Hvis du bestiller bøker direkte fra ditt studiested kan du avtale med ditt studiesteds bibliotek at de sender bøkene for avhenting på biblioteket i Gran eller Brandbu.

Boken kommer

Vi bringer boka til deg.

Dette er et tilbud til lånere som ikke selv kan komme til biblioteket. Bibliotekaren plukker bøker eller annet til hver låner og bokkassene kjøres ut dit låner bor en gang i måneden. Tilbudet er gratis. "Boken kommer" er et samarbeid mellom Gran bibliotek og Gran frivilligsentral. 

Arrangement

Biblioteket har mange ulike arrangement gjennom året. Du får oversikt over alle under Arrangementer. Vi har alltid gratis arrangement for barn og unge og ofte også for voksne. Hvis det er inngangsbillett på et arrangement betales det ved inngangen. Du kan betale med kort, Vipps eller kontant.