Dette betyr budsjettet for deg som bor i Gran kommune:

  • Kommunale avgifter og gebyrer går opp.
  • Gran kommune fortsetter å drifte de samme kommunale tjenestene.
  • Gran kommune skal se på alternativer for ny barnehage- og skolestruktur.
  • Gran kommune skal fortsette arbeidet med å bygge nytt helse- og omsorgssenter på Sagatangen, med utvidet ramme for prosjektet.

Les vedtatt budsjett og økonomiplan 2024–2027 her (framsikt.net)

Prislistene på kommunens nettsider oppdateres så snart som mulig med nye vedtatte priser.

I tillegg har kommunestyret vedtatt at ordfører og rådmann skal jobbe med å legge til rette for at Gran kommune kan søke om å bytte fylke fra Innlandet til Akershus.

Trangere rammer for tjenestene

Gran kommune er i en krevende økonomisk situasjon, hvor vi må omstille driften for å møte framtidas behov for tjenester. Vi blir stadig flere eldre og flere som trenger helse- og omsorgstjenester fra kommunen. Samtidig fødes det færre barn i kommunen.

I budsjettet for 2024 har alle tjenesteområder trangere rammer enn tidligere og må drifte mer effektivt. Alt er foreløpig ikke klart hvordan skal løses, tjenestene skal jobbe med konkrete tiltak for innsparing over nyttår.

Skal jobbe mer med tilflytting

I sin behandling av budsjettet, vedtok kommunestyret at Gran kommune skal ansette en bo- og næringsrådgiver i 100 prosent fast stilling. Denne rollen skal være med å styrke kommunens arbeid med å tiltrekke nye innbyggere og snu den negative befolkningsutviklingen vi har i Gran.

Hva er budsjett og økonomiplan?

Budsjettet og økonomiplanen handler om hvordan pengene skal prioriteres i Gran kommune.

Økonomiplanen omfatter alle virksomhetene og oppgavene i kommunen, og skal gi en oversikt over sannsynlige inntekter, forventede utgifter og prioriterte oppgaver i perioden planen gjelder for. 

Årsbudsjettet, som gjelder både drift og investeringer, er en bindende plan for kommunens midler og hvordan disse skal brukes i budsjettåret.